Vinter

Björnen Alpint

Åre Björnen är anpassat för barn och barnfamiljer något som återspeglas i utbudet av backar. Tyngdpunkten ligger på nybörjar- och barnbackar. Här kan barnen på egen hand utforska skidsystemet och om man vill ha mer utmanande backar ligger ju hela Åres skidsystem alldeles runt knuten.

I Björnlandet kan ni ha tokroligt på björnars vis. Det är en sagoskog där barnen på skidor möter hela tjocka björnsläkten på vintersemester. Under en lång spännande tur dyker det upp björnar och smådjur i olika åldrar. De sjunger, snackar, jobbar, åker skidor och bjuder in er till äventyr. Björnlandet ligger vid Förbergsliften i Björnen.

Även nöjesutbudet i Björnen är anpassat för barnen. Här finns till exempel barnens after ski, komplett med fiskdamm och saft. Men föräldrar går inte lottlösa - det finns naturligtvis after ski även för vuxna!

När du bor i Åre Björnen ska du inte missa att anmäla barnen till den populära skidskolan. Här kan de träffa jämnåriga kamrater och lära sig bli en glidare i pisterna. Samtidigt får ni föräldrar chans att utforska Åres backar på egen hand. Kort sagt så är Åre Björnen stället där både barn och nybörjare har en chans att utvecklas som skidåkare.

I december 2013 invigdes den nya 6-stolssliften Sadelexpressen som går från Högåsliftens dalstation och hela vägen upp över Sadelberget och mot Åres skidsystem.

Åre By

Med sina många backar, varierande terräng och moderna liftsystem har Åre Skandinaviens bästa skidåkning. Från barnbackar till världscupbackar

Längåkning

Åre Björnen Snösäker längdskidåkning i vindskyddad skogsterräng. Du har ca. 200m till Årebjörnen Skidcenter där spåren utgår ifrån. Det går även att kombinera olika slingors sträckningar för att variera åkningen och skapa sin egen variant.

Runt om Åreskutan och Mullfjället finns det ett flertal härliga kryssmarkerade skidleder som du lätt når via spårcentralen bara ett stenkast bort. Unna dig den fantatiska känslan att kunna njuta av en tur på fjället när vårsolen kommer